Aurinkosähkö

Aurinkosähköjärjestelmät yrityksille, maatiloille, omakotitaloon, rivitaloon, mökille! Omilla aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö säästää sekä ympäristöä että rahaa.

Ilmalämpöpumput

Aurinkosähköjärjestelmä – kannattavaa ja vastuullista energiantuotantoa

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä suoraan luonnosta – ilmaiseksi. Voit lämmittää sillä käyttöveden ja asuintilat miellyttäviksi, valaista kotisi ja ladata sähköautosi. Uusi lakimuutos mahdollistaa myös taloyhtiössä tuotetun aurinkosähkön hyödyntämisen nykyistä helpommin ilman siirtomaksuja ja veroja.

Aurinkopaneelit on turvallinen sijoitus

Aurinkosähköjärjestelmä on kannattava investointi, koska se tuottaa kymmeniä vuosia, vuoden aikana jopa 5–15 prosenttia järjestelmään investoidusta summasta. Sähkölaskusi pienenee ja aurinkovoimalasi kannattavuus paranee, kun sähkön hinta nousee.

Aurinkovoimala muuttui kannattavammaksi myös taloyhtiöissä,

kun Työ- ja elinkeinoministeriössä valmisteltu lainsäädännön muutos tuli voimaan vuoden 2021 alussa. Taloyhtiön asukkaat voivat hyödyntää kiinteistössä tuotettua ja kulutettua aurinkosähköä aiempaa helpommin ilman siirtomaksuja ja veroja. Lainsäädäntömuutoksen myötä myös aurinkovoimaloihin sijoitetun pääoman saa aikaisempaa nopeammin takaisin.

Aurinkopaneelien hinta omakotitaloon, rivitaloon, mökille ?

Aurinkovoimalan lopullinen hinta riippuu aina kohteesta. Pienempi, noin 3kWp:n aurinkovoimala tulee maksamaan arviolta 6000 – 7000 euroa ja suurempi, noin 5 kWp:n aurinkovoimala suunnilleen 7500 – 9000 euroa.

Mistä aurinkopaneelien hintaerot johtuvat?

Aurinkopaneeleilla on erilaisia ominaisuuksia. Mitä laadukkaampi ja mitä enemmän ominaisuuksia paneelissa on, sitä enemmän se yleensä maksaa.

Hyvänä esimerkkinä on mustat aurinkopaneelit. Musta väri näyttää tyylikkäältä esimerkiksi mustalla katolla, ja siksi moni haluaa maksaa siitä hiukan ylimääräistä.

Muita ominaisuuksia voivat olla pitkä 30 vuoden tehdastakuu tai kaksoislasirakenne, jolloin myös paneelin takana on lasi muovikalvon sijaan.

Lisäksi aurinkopaneeli voi olla kaksipuolinen, jolloin tuotantoa saadaan myös paneelin taakse tulevasta valosta.

Suomalaista palvelut - avainlippu
Suomalaisen työn liitto
Rymättylän yrittäjien jäsen
Rymättylän yrittäjien jäsen