Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu on Suomen yleisin lämpöpumppu, joka sopii hyvin asuntoihin, toimistoihin, autotalleihin ja mökkeihin sekä lämmittämään että viilentämään. Energiatehokkaalla ilmalämpöpumpulla teet kotisi sisäilmasta terveellisempää vuoden ympäri.

Ilmalämpöpumppu toimii varsinaisen lämmitysjärjestelmän rinnalla vähentäen lämmityskustannuksia. Kuumana kesäpäivänä ilmalämpöpumput poistavat liian kosteuden sekä viilentävät miellyttävästi ja parantavat sisäilman laatua.

Ilmalämpöpumpun käyttö on helppoa, koska koko järjestelmää voidaan ohjata varsin helppokäyttöisellä kaukosäätimellä. Ilmalämpöpumppu ei vaadi käyttäjältä mitään suurempia huoltotoimenpiteitä. Yleensä riittää, että sisäyksikön suodattimet pidetään puhtaina ja ulkoyksikön kennon taakse mahdollisesti kertyneet roskat poistetaan pari kertaa vuodessa.

Ilmalämpöpumpun rakenne

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta osasta: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Ulkoyksikössä sijaitsee kompressori ja lämmönvaihdin. Sisäyksikössä sijaitsee lämmönvaihdin sekä ohjauselektroniikka. Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu kylmätekniikkaan, jossa laite siirtää ulkona olevaa lämpöenergiaa asuntoon tehostaen samalla sisäilman kiertoa. Ilmalämpöpumppu käyttää siis ilmassa olevaa lämpöenergiaa, jota vain siirretään ulkoa sisälle tai päinvastoin.

Säästä kodin energiakustannuksissa

Laitteen sisäyksikön avulla ilma siirtyy tasaisesti koko asuntoon ja energian kulutus alenee huomattavasti. Samalla ilmalämpöpumppu käydessään vähentää huoneilmassa leijuvaa pölyä, erilaisia hajuja sekä bakteereja. Ilmalämpöpumpun avulla on mahdollista vähentää kodin energiakustannukset ja hiilidioksidipäästötjopa puoleen.

Ilmalämpöpumpussa sähköä kuluu kompressorin ja puhallinmoottoreiden pyöritykseen. Kylmäaineen välityksellä energiaa sitten siirretään ulkoa sisään tai päinvastoin. Tällainen energian siirtäminen ilmalämpöpumpun avulla tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin lämpöenergian synnyttäminen esim. sähkövastuksen avulla.

COP-arvo kertoo laitteen hyötysuhteen. Esim. merkintä COP 4 tarkoittaa, että 1 kW sähköä tuottaa 4 kW lämpöä.SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) kertoo koko lämmityskauden hyötysuhteen, eli vuosihyötysuhteen. Kun halutaan säästää asunnon lämmityskuluissa ja parantaa samalla asumismukavuutta, on ilmalämpöpumpun hankinta edullinen ja hyvä ratkaisu.

Nyrkkisääntönä on, että 1 kW riittää n. 30 m2 lämmitykseen ja n. 20 m2 jäähdytykseen.

Oikean tehoista ilmalämpöpumppua valittaessa on huomioitava talon koko, muoto ja energialuokka – eli kuinka hyvin lämpö pysyy talon sisällä – eristys, ilmanvaihto, ikkunat ym

.Jos tarvitset apua laitteen valinnassa, niin autamme sinua mielellämme. Mahdollisuuksien mukaan voimme tulla käymään asennuskohteessa paikanpäällä kartoittamassa mahdollisia asennuspaikkoja ja tarvittavan laitteiston ominaisuuksia.

Arkistot

Kategoriat